Кольо Парамов
Въпроси

Автор
Кольо Парамов
Заглавие
Въпроси
Подзаглавие
Румен Леонидов представя медийния образ на Кольо Парамов от 1990 до 2006 г.
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Мемоари
Жанр
Документална проза, Мемоари, Бизнес и финанси
Съставител
Румен Леонидов
Редактор
Румен Леонидов
Художник
Живко Табаков, Виктор Гилтяй
Коректор
Стоилка Галева
Компютърна обработка
Огнян Илиев
Предпечатна подготовка
Митко Ганев
Издател
Еър Груп 2000
Град на издателя
София
Година на издаване
2006
Носител
хартия
Печатни коли
27,5
Формат
70×100/16
Брой страници
440
Подвързия
мека
Цена
16 лв.
ISBN
954-752-104-7, 978-954-752-104-9
УДК
336.7(497.2)(0:82-92), 323(497.2)(0:82-92), 886.7-92
Анотация

Смея да твърдя, че Кольо Парамов е между малцината живи българи от средите на политиците, банкерите, икономистите, а защо не и измежду многобройни кандидат-писатели, които са прочели от кора до кора целия многотомен Фьодор Михайаович Достоевски. Поради което, освен за пряка политика, за отсъстващата ни национална доктрина и за нуждата ни от патриотична харта, с г-н Парамов много често сме обсъждали демоничното творчество на Ф. М. Д. Както и често сме си разменяли книги от знайни и незнайни съвременни и безвременни български и чуждестранни автори…
Ако прочетете внимателно неговата документална изповед, която е не само част от биографията на автора, но и частичка от най-новата история на България, сигурно ще сте се убедите, че високата книжнина е неговата „непризната слабост“.
И аз като човек, който е трайно изкушен от литературата и нейната световна мисия за усъвършенстването на човека и духовния му свят, ви предлагам заедно да проследим как един романтик, комунист-идеалист, преминава през собствената си идейна живожарница, за да отстои в максимална степен личното си достойнство, веруюто си на хуманист, думата си на национално отговорен мъж. Надявам се читателите на този том да придобият обективна представа за търсенията и откритията на онзи Парамов, който още не знае, че ще стане депутат, високопоставен банкер, точен в прогнозите си финансист, търсен от медиите специалист.
Румен Леонидов

Информация за автора

Кольо Парамов е роден на 2.08.1954 г. в с. Змейово, Старозагорско. Възпитаник е на Търговската гимназия (Ст. Загора). Служи като граничар на южната граница. Завършва СУ „Кл. Охридски“ — икономическа география и философия, а после и УНСС — МИО. Работи като учител, кмет, зам.-директор на „Горубсо“ — Златоград. В 36-тото обикновено Народно събрание е депутат от БСП, член на Бюджетната комисия. От началото на 1995 г. работи като директор и съветник в ПЧБ, главен ревизор на БНБ, финансов консултант. Има специализации по финансов мениджмънт в Лондон и Оксфорд.
Женен е с две дъщери — Яница и Петя. От юли насам е щастлив дядо с внучката си Гая Луиза Фери Кастаньо Парамова.

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници

Корици 2